Címlap Napirend
Napirend PDF Nyomtatás E-mail

Napirend

A heti, havi és a napirend biztosítja a nyugodt, kiszámítható környezet megteremtését. A heti rendben találhatóak azok a foglalkozások, kezdeményezések, amelyeket az óvodapedagógusok fejlesztő céllal szerveznek, ezek hetente a faliújságon találhatóak.

Az egész év folyamán számtalan lehetőség nyílik arra, hogy a gyermekek spontán módon tapasztalatokat szerezzenek, illetve, a kérdéseikre kapott válaszokból az óvodapedagógusoktól tanuljanak.

Általános napirend 2-3 éves korosztálynak

7:00-11:30 Játék, szabadon választott tevékenység, játékba integrált fejlesztés, Gondozási teendők elvégzése, Folyamatos reggeli, Játékba integrált tanulás, Mindennapos testnevelés, Gondozási teendők elvégzése, Udvari játék, Gondozási teendők elvégzése

11:30-12:30 Étkezési előkészületek, ebéd (pihenés előkészítése)

12:30-14:30 Mese, pihenés, folyamatos felkelés

14:30-15:00 Gondozási teendők elvégzése

15:00-15:30 Uzsonna

15:30-17:00 Játék, szabadon választott tevékenység hazamenetelig.

Szakmai programunkat egész évre készítjük, melyet az Érdi Önkormányzat Szociálpolitikai Osztálya szakemberei (nevelő pedagógusok) kiemelkedőnek értékeltek, amire nagyon büszkék vagyunk. Folyamatosam követjük az általuk támogatott elképzeléseinket, de szeretnénk kiemelni az egészséges életmódra való nevelés jelentőségét. Fontosnak tartjuk ismertetni részletesebben, hogy a szülőkkel együtt működve még eredményesebb legyen gyermekük fejlődése.

Étkezés

Tízórai után, már csak vizet adunk, hogy az ebédeltetés eredményesebb legyen.

Ebéd: Dietetikus által meghatározott,a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően összeállított, ételek megrendelése HCCP engedéllyel rendelkező gyermekélelmezési cégtől.

Évszakoknak megfelelően beépítjük a zöldségeket, gyümölcsöket a foglalkozásokon tanultaknak megfelelően, és megkóstoljuk. ( csipkebogyó tea készítése, karalábé, sárgarépa, dió, szőlő, sóska, sütőtök sütése stb.) Tejtermékek rendszeres fogyasztása különböző formában.

Mozgás

Az egészséges mozgásfejlődéshez hozzátartozik a mindennapos torna, melyet nyáron a kertben tartunk. Felépítésében egyaránt fontosnak gondoljuk a kis és nagymozgások fejlesztését, ezért hetente egyszer kizárólag finommozgásos tornán vesznek részt a gyermekek, ahol a kézfej,lábfej, ujjak játékos mozgatása a fő cél. A nagymozgásokat pedig heti egy alkalommal akadálypályán fejlesztjük. A hét többi napján változatos különböző eszközökkel (babzsák, szalag, labda stb.) tartunk játékos tornát, közben sokat mondókázunk, énekelünk. Fontos számunkra, hogy a gyerekek megtanulják, megtapasztalják az egymás iránti odafigyelést, segítségnyújtást, bíztatás érzését, illetve a győzelem, kitartás érzését is megismerjék.

Só-szoba

Megelőzés, valamint kezdődő náthák azonnali kezelése. Részletek a honlapunkon. 2012. november óta boldogan játszanak a só-homokozóban gyermekeink akár esik, akár fúj a szél. Szeretik, mert jól érzik magukat utána, megkönnyebbül a légzésük, alvás közben is jó közérzetet biztosít számukra.

Módosítás dátuma: 2022. április 17. vasárnap, 13:50
 

Szavazások

Ön hány óra nyelvtanulást tartana ideálisnak gyermeke számára hetente?
 

Ki olvas minket

Oldalainkat 6 vendég böngészi