Címlap GYIK
Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok PDF Nyomtatás E-mail

A kisgyermek beszoktatása hogyan történik?

Javaslatom, ha a szülők eldöntötték, hogy minket tisztelnek meg, akkor a beszoktatási rendünk szerint és egyeztetésünk alapján elkezdődhet a beszoktatás, mely egy 10 alkalomra szóló beszoktatási bérlettel kezdődik. (Célszerű egymást követő napokon eltölteni ezt az időszakot). Ez az idő elegendő szokott lenni. hogy pár órát eltöltsenek a gyermekek szülő nélkül. Első nap 1-2 órás szabad játék, a bölcsőde segítőivel ismerkedés. Második nap 3-4 órás irányított játék, a szülő, mint megfigyelő jelen van. Harmadik nap délelőtt 1-2 órára a szülő elmegy, de az ebéd megszokott formában, már otthon történik. Negyedik nap reggel elbúcsúzik a szülő és ebéd után érkezik. 10 nap után értékeljük az eddig tapasztaltakat és megbeszéljük melyik ellátási formánkat választja.

Foglalkozások vannak, ugyanúgy, mint az óvodában?

Igen, napi, heti, havi és az éves programunk évszakokhoz kötötten tematikusan fel van építve. A gyermeket az első pillanattól kezdve figyeljük, szükségleteit felmérjük. Fejlődési naplóban rögzítjük, hogy a korának megfelelő szinten öltözködik, eszik, játszik, mozog, érdeklődik stb. A szülőkkel egy adatlapot töltünk ki a gyermek játékairól, alvási, evési stb. szokásairól, hogy jobban megismerhessük. Értékelést 6 havonta készítünk. Természetesen a gyermekkel az aznap történteket a szülő az óvodapedagógussal megbeszéli.

Mikor kell fizetni az ellátásért és mit tartalmaz?

Felvételkor a szülőkkel kötünk egy megállapodási szerződést, mely tartalmazza a gondozási díjat és az étkezéseket. Ezt a szülő kérése, igénye alapján számoljuk ki (4 vagy 5 egésznapot jön egy héten). A szolgáltatási díjat felvételkor kell befizetni. Ha külön szolgáltatást is igényelnek, akkor azt külön, az aktuálisan kért szolgáltatás (pl. iskolai előkészítő, sószoba, szülinap hétvégén) igénybevételekor kell rendezni.

A gyermek betegsége esetén is fizetni kell a gondozási díjat?

Igen, de ha aznap reggel 9 óráig telefonon értesítenek, az aznapi ebédet még ki kell fizetni, de a fenn maradó ebédek díját a következő hónapban jóváírjuk.

Módosítás dátuma: 2022. április 17. vasárnap, 13:51
 

Szavazások

Ön hány óra nyelvtanulást tartana ideálisnak gyermeke számára hetente?
 

Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi